PROCÈS DISSENY D’UNA LÀMPADA

En aquest cas, el repte tractava de fer un procès d’una làmpada, personalment la làmpada que he creat agafa el nom de LaLlauna.

Aquesta làmpada, a travès d’un pensament, l’he tingut que adaptar a dibuix, deprès a Photoshop i posteriorment la he adaptat a un càtaleg real i fer la maqueta d’aquesta mateixa.

Per començar, vaig fer tots els esbossos que necessitava per saber com volia la làmpada. Una vegada fets aquests esbossos, vaig procedir a fer diferents vistes del que era fins ara la meva idea de làmpada:

Us deixo les vistes tretes directament del paper per veure els procediments:

Una vegada tot fet, continuava per crear el propi logo de l’empresa, ja que sempre es important representar el nostre producte amb la marca. En el meu cas, vaig seguir la linia de fer una llauna per el logo també, ja que representaria molt bé el que volia fer i es veuria desde un principi la meva idea.logomaria.jpgPosteriorment i com a últim punt, vaig fer el anàlisi de la làmpada on es veuria clar quin era el meu procès i tota la informació necessària per poder partir d’una idea a una maqueta real.
ANÀLISI LALLAUNA

LaLlauna és una làmpada moderna posada en exhibició la tercera setmana de Gener del 2017. La creadora i dissenyadora d’aquesta original i senzilla làmpada es tracta del reconeixible nom, María Amor.

Aquesta simple i peculiar làmpada agafa una forma circular com si d’una llauna i consta d’unes dimensions d’uns 15 cm (d’alçària) i d’uns 7 cm (d’amplària). L’únic component i material amb el qual es produeix aquest reflector és una llauna reutilitzada. A més de tenir un cost molt reduït, està reutilitzat ,per tant no malbaratem el medi ambient i és un producte assequible i accessible per qualsevol persona.
Els colors poden variar. Segons el nostre color de les parets o segons el nostre criteri personal, podem adaptar la llum al color que més se’ns ajusti, el mateix passa amb les enganxines i etiquetes de la llauna, hi ha una gran varietat on escollir.

Com a anàlisi funcional, intuïm que aquesta làmpada està fabricada i pensada per il·luminar qualsevol sala, a més de la seva funció estètica, ens proporcionarà una imatge diferent de la nostra cambra. El funcionament és bàsic, ja que va connectat a la llum i mitjançant un interruptor la bombeta s’encendrà o apagarà. Degut al fet que la llauna només és una qüestió estètica no ajuda amb cap funcionament que requereixi energia elèctrica, per tant, la llauna no va relacionada amb la funció que fa la làmpada.

Segons la dissenyadora del model LaLlauna ens hi ha especificat quin ha sigut el seu procediment per fer el disseny i arribar a fer aquesta làmpada tan característica.
María sempre ha reconegut que el reciclatge és una gran font d’inspiració per crear creacions artístiques, així que va plasmar la idea per fabricar una làmpada que contingués un valor didàctic (fomentar el reciclatge) i artístic (crear un producte utilitzable amb materials inutilitzables). Ella explica que la primera llauna que faria servir com a làmpada va fer un simple forat per poder passar el fil d’electricitat amb l’ajuda d’un tornavís. El primer model va ser amb una llauna de la marca alimenticia Heinz.

Com ve s’hi ha aclarit abans, la làmpada està fabricada a mà i ha sigut excessivament barat construir-la, per al moment no està a la venta, ja que només hem pogut veure maquetes d’aquesta.
LaLlauna respon a una de les necessitats primordials, ja que la llum en les nostres llars és una cosa que no pot faltar. Cal dir que aquest disseny no està especificat per a cap sexe ni cap edat, ja que es tracta més bé d’un objecte decoratiu.

Per concloure, LaLlauna és un objecte modern i contemporani així que és adequat per afegir un toc modern a casa. Avui en dia són molts els productes que busquen senzillesa i genialitat a un baix cost, LaLlauna compleix tots aquests requisits, fent d’ella una làmpada i una creació artística en un sol objecte.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s